Elke donderdag kun je genieten van de lekkere gerechten van de mannen van Eindeloos in Café de Bak. Willem Schaafsma heeft zichzelf twee belangrijke doelen gesteld namelijk; zo duurzaam mogelijk omgaan met voedsel en koks in opleiding trainen met deze zelfde filosofie. Een belangrijk streven wat Café de Bak graag onderstreept met het Cellenmenu. Het Cellenmenu bestaat uit 3 gerecht, voor- hoofd- en nagerecht voor € 19,50. Uiteraard kun je ook kiezen uit 1 of 2 cellen.

Verspilling van voedsel
“Wist je dat de Nederlandse consument ieder jaar voor zo’n € 2,5 miljard aan voedsel weggooien? Dat is ruim € 150 per persoon. Ofwel zo’n 50 kilo. Producenten, tussenhandel, horeca en supermarkten verspillen nog eens zo’n € 2,5 miljard aan voedsel. Naast dat we verspilling tegen willen gaan mede door bijvoorbeeld te werken met alle onderdelen van een koe of ganzenvlees te gebruiken, kopen we de producten zoveel mogelijk lokaal in” aldus Willem Schaafsma.

Vanaf 17:30 uur kun je aanschuiven maar je kunt ook reserveren via cafedebak@gmail.com.

LET OP: van 22 december tot en met 13 januari is er geen cellenmenu op donderdagavond in Cafe de Bak i.v.m. vakanties en bouwwerkzaamheden. 

Locatie: Cafe de Bak
Organisator: Wini Weidenaar